Subscribe:

Ads 468x60px

2010. szeptember 16., csütörtök

A konnektivizmus "szelleme" a Tenegen képzésben?

A Tenegen projekt, vagy legalábbis annak a kísérleti képzésre vonatkozó része a végéhez közeledik, úgyhogy hamarosan elérkezik az elemzések, számvetések ideje. Majdnem a végéről visszatekintve egy lényeges személyes jellegű tapasztalat, hogy immár végérvényesen beigazolódni látszik azon prekoncepcióm, mely szerint valószínűleg nem fogom agyonblogolni magam.
Sokszor lett volna miről írni, de aztán valahogy általában a blog lett az, ami az elvégzendő feladatok körül leginkább háttérbe szorult, az idő múlásával aztán aktualitását vesztette a téma. Mindenesetre nem terheltem túl az érdeklődők RSS-olvasóját, de lassan be is fejezem ezirányú eszmefuttatásaimat, mert kezdem kicsit idiótán érezni magam, hogy egy blogbejegyzésben arról posztolok, hogy miért nem írok blogbejegyzéseket...

Ami az aktualitást illeti, ezzel a dologgal is elkéstem, de azért a projekt szempontjából mégiscsak meghatározó, hogy 2010. júliusában a külföldi partnereinkkel találkoztunk Budapesten és egy 3 napos szakmai összejövetel keretében beszéltük meg a tapasztalatokat. Nagyon sok érdekes és a jövőre nézve biztató dolog történt, melyek közül elmeháborodottságom okán engem leginkább az oktatási módszertanba beépíthető gyakorlatokkal kapcsolatos dolgok érdekelnek igazán. Meg az, hogy mit gondolnak minderről a gyakorló pedagógusok?

Erről, valamint a konnektivizmussal kapcsolatos tapasztalatainkról beszéltem a konferencián.
Hogy a konnektivizmus, mint olyan, hogyan került "látóterünk" középpontjába, az egy bővebb fejtegetésre igényt tartó kérdés, melyre most nem térnék ki; legyen elég annyi, hogy ebben jelentős szerepe van két, általam igen nagyra becsült embernek: Bessenyei Istvánnak és Kulcsár Zsoltnak. (Ezúton is köszi!)

Ami pedig a személyes tapasztalatokat illeti, azt az alábbi összefoglaló tartalmazza:

Az előadáshoz tartozó magyar nyelvű prezentációt már nem ágyazom be külön, akit érdekel itt megtalálja. Az angol nyelvű prezentáció pedig - néhány további, találkozón bemutatott prezentációval együtt - elérhető a projekthonlap alábbi oldalán.

2 megjegyzés:

M. É. írta...

Tanulóként hasonló tapasztalatokat szereztem. A bemutatód megerősített. Köszi:)

RPi TENEGEN blogja írta...

A blog írásával kapcsolatban én is hasonlóan voltam, mint te. :-)

Megjegyzés küldése