Subscribe:

Ads 468x60px

2013. február 25., hétfő

SME 2.0 eLearning vs. Virtuális Egyetem


Ha minden jól megy az elkövetkezendő hetekben újfent "hálózati tanulós" programba kezdünk. Az SME 2.0 projekt keretein belül nagyjából ugyanúgy a web 2.0-s eszközök lesznek fókuszban, mint a TeNeGen esetében, csak a célcsoport most változik: elsősorban kis- és középvállalkozások számára készülnek tananyagok és persze lesz oktatás is, mert elsősorban mégis csak az oktatási szférában érezzük otthon magunkat!

A jelenleg rendelkezésre álló rendszer...



A kurzus indulásának külön pikantériája, hogy Ollé János szervezésében szinte velünk egy időben indult a Virtuális Egyetem Távoktatás és eLearning című kurzusa, ahová jó szokásomhoz híven, hirtelen felindultságból természetesen be is iratkoztam.

Nem tudok nem párhuzamot vonni a TeNeGen képzési programmal, ahol az induló - tanároknak szóló - eLearning kurzusainkkal párhuzamosan tanulóként vettem részt az első hazai konnektivista képzési kísérletben, a kulcsi és pp által szervezett htk01-ben.

A furcsa véletlenek folytán tehát megint az a helyzet állt elő, hogy tanulóként kapcsolódtam be egy  eLearning képzésbe, miközben egy másik eLearning képzésben tanárként dolgozom! (Persze ez a "tanár" szerep már olyan régi, poros és elavult, de az előbb említett képzésben még nem tartunk a "Tanítás és tanárszerep" témakörnél...)

No, de sebaj! Azt a "perverz" játékot találtam ki magamnak, hogy amit a virtuális egyetem kurzusában megtanulok (és értelmét látom), azt rögtön ki is próbálom a saját képzésünkben!

Csak az az egy gond van, hogy mi egy kicsit intenzívebben haladunk, és a tervek szerint 5 hét alatt végzünk!

1 megjegyzés:

Szevirma írta...

Kedves Robi!
Hasonló vakmerő játékba kezdtem én is...
Ugyanis a Virtuális Egyetem kínálatát én sem tudtam kihagyni. Mivel már Ollé János egyik kurzusa révén "megfertőzött" a Second Life világával, így újra életre keltem pihenő avatartestemet, és holnaptól Kristóf Zsolt kurzusával aktivizálom magamat. De a Ti általatok felkínált igen gyakorlat közeli kurzust semmi pénzért nem hagytam volna ki...:)

Megjegyzés küldése